Naam Menja Woudsma

Woonplaats Hoek van Holland

Soort huis Eengezinswoning in kustplaats

Bouwjaar 1903

Typisch Comfortabel en eigentijds familiehuis in monumentaal pand

Woonoppervlakte 150 m2

Aantal kamers 6 Kamers

Buitenruimte ruime binnenplaats met schuur en veel privacy

  • sfeer-menja.jpg

Een huis van meer dan honderd jaar oud dat je bij binnenkomst verrast door de ruimtelijkheid en de strakke, stilistische en moderne uitstraling. Menja en Denny werden er vier en een half jaar geleden op slag verliefd op en wonen er met hun zoon Nev van twee.

Een huis met geschiedenis

Menja is styliste in de interieurbranche en is geboren en getogen in Hoek van Holland; Denny is operational manager bij een tomatenkweker en komt uit Maassluis. Menja: “Denny is een echte Westlander zoals we dat hier zeggen. Toch wilden we allebei het liefst in Hoek van Holland gaan wonen. Ons huis hebben we op een bijzondere manier gevonden. We waren al een tijdje op zoek, maar zonder succes. Toen we op vakantie waren, appte mijn moeder een foto van dit huis en we wisten meteen: dit is het! In deze straat staan veel bootwerkershuisjes, maar die zijn allemaal van latere datum. Ooit stonden hier in totaal drie individuele panden waaronder dat van ons. Oorspronkelijk was het dus een vrijstaande woning waar die huisjes ertegenaan zijn gebouwd.”

Perfecte basis met functionele indeling

Veel hoefde ze er niet aan te verbouwen. “Hoewel het een oud huis is, hebben we er nauwelijks iets aan hoeven doen. Het was via een veiling gekocht door iemand die hier verderop in de straat woont en het leuk vindt om oude huizen op te knappen en ze daarna weer te verkopen. Hij heeft het helemaal kaal getrokken en een nieuwe indeling gemaakt. Vroeger bestond het uit kleine hokjes, nu zijn er functionele, ruime kamers. De basis was dus al perfect en we hebben alleen alles zelf geverfd. Zelfs de oude keuken zit er nog in maar wel met nieuwe apparatuur.”

Achter het huis is een beschutte binnenplaats met een fijne buitenkeuken, een relaxte loungehoek en een praktische schuur. Verder is er heel veel ruimte waar Nev met zijn tractoren, zandschepjes en hijskranen in de weer kan zijn. “De tuin is onze favoriete plek want we zijn echte buitenmensen. We gaan ook graag naar het bos of het strand.”

“S zomers is Hoek van Holland echt een toeristische badplaats met veel Duitse en Engelse toeristen. Zelf zijn we het hele jaar door veel op het strand te vinden, want we wonen er vlakbij. Als we aan het eind van onze straat over het dijkje langs het oude station lopen, zijn we binnen vijf minuten bij de boulevard en de strandpaviljoens. Daarentegen zijn we ook zó in het centrum van Rotterdam dankzij de snelle bootverbinding en binnenkort zelfs de metro."

Hoek van Holland is een dorp, maar maakt ook deel uit van de stad Rotterdam. Het is ook bijzonder omdat het zowel aan de Noordzeekust ligt als aan de Nieuwe Waterweg waar gigantische zeeschepen passeren. Vanuit de haven van ‘de Hoek’, vol aangemeerde loods-, vracht- en reddingsboten en snelle watertaxi’s die af en aan varen, vertrekt de Fast Ferry naar de Maasvlakte en Europoort. Ook vertrekt vanaf hier de veerboot naar het Engelse Harwich. Het is er altijd levendig en er is veel te zien.

Menja’s stylingtips:

  • Combineer verschillende kleuren en verschillende materialen. Mat en glanzend is bijvoorbeeld een goede combinatie. Dat kan je goed zien bij de setting van het tafeltje, kistje en pot. Allemaal unieke items.  Op zich hebben ze niets met elkaar te maken, maar vormen op deze manier toch een harmonieus geheel.
  • Denk bij het inrichten van je interieur niet in enkele kleuren, maar in de combinatie van verschillende kleuren.

Ik geloof heel sterk in de kracht van kleur op de wanden. Dat brengt meteen heel veel sfeer in een woning. Die kleur is dan de basis waarop je verder kunt improviseren met je inrichting.

.

STORES in de buurt

Onze producten zijn te koop in de betere woon- en decoratie winkels.

Algemene voorwaarden
Privacy policy
Disclaimer

Zoek een winkel

ONLINE store

Onze producten zijn te koop in onze webshop.

Webshop
Scroll naar boven