Naam Femke Paantjens

Woonplaats Oud Gastel

Soort huis Zeventiger jaren hoekhuis in historisch, Noord-Brabants dorpje

Bouwjaar 1973

Eigenschappen Gezellige, gemoderniseerde en uitgebouwde doorzonwoning

Woonoppervlakte ± 170 m2

Aantal kamers 4 kamers

Buitenruimte tuin aan voor-, zij- en achterkant

  • DSC08311B.jpg
Femke (30) en Dennis (33) wonen met hun dochters Roos van drie en Lotte & Sofie van bijna twee in Oud Gastel, een vriendelijk lintdorp in Noord-Brabant waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 13e eeuw. Hun zeventiger jaren doorzonwoning hebben ze naar eigen idee uitgebouwd en gemaakt tot een landelijk, gezellig en heel ruim gezinshuis. Een opknaphuis met potentie.
“We komen allebei uit Oud Gastel en vinden het een heel gezellig dorp. Ons huis ligt in een rustige, kindvriendelijke straat en je bent vanaf hier zo in het dorpscentrum en bij de winkels. Ik ga vaak met de tweeling in de wandelwagen een stukje lopen en meteen wat boodschappen doen, gezellig en praktisch.
Wij hebben dit huis negen jaar geleden samen gekocht, ieder vanuit het ouderlijk huis. Dennis is mijn jeugdliefde, we kennen elkaar al zó lang. Al onze vrienden en familie komen uit Oud Gastel dus wilden wij er ook graag blijven wonen. We waren meteen weg van dit huis. Officieel was het een huurwoning maar het sprak ons zo aan, dat we de woningstichting hebben gevraagd of we het mochten kopen. En dat werd bij uitzondering goed gevonden. Omdat het een hoekwoning is met veel land eromheen zagen we er veel potentie in om uit te breiden.”
“Het huis was enorm gedateerd, dus we moesten alles aanpakken. Maar dat was een bewuste keus. Een opknaphuis kan je helemaal naar je eigen zin en smaak indelen en inrichten. Het is fijn om bijvoorbeeld niet vast te zitten aan een keuken of badkamer die er al in zit, maar je eigenlijk helemaal niet mooi vindt. Ook de grote tuin voor, achter en aan de zijkant hebben we zelf aangelegd.
Na de geboorte van Roos was het huis nog ruim genoeg. Maar toen ik in verwachting was van een tweeling, hebben we alles radicaal omgegooid. We hebben de kamer beneden naar de zijkant uitgebouwd met een groot woongedeelte en omdat we een extra slaapkamer nodig hadden, is er een vaste trap naar zolder gemaakt en een dakkapel op de zolder gezet. Dennis en ik slapen nu op de zolder en de meiden op de eerste etage. Roos heeft een eigen kamer en Lotte en Sofie delen een kamer.”
Een grote pré van een hoekhuis is natuurlijk de tuin eromheen. “Ik heb geprobeerd de tuin in stijl te houden. Dat is eigenlijk alleen met de voortuin gelukt, want de ruime achtertuin is één groot kinderparadijs, waar onze dochters naar hartelust kunnen spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Een stijlvol aangelegde tuin komt later wel weer!”

“Ik werk al negen jaar in de woonbranche en heb in de loop der jaren veel spulletjes verzameld. Want dan zie je weer iets moois voorbijkomen, wat helemaal past bij je interieur en raak je geïnspireerd. Zo ben ik aan mijn inventaris gekomen!

Oorspronkelijk was ik meer van landelijk wonen, klassieke gecapitonneerde stoelen, tierelantijntjes en veel kandelaars. Tegenwoordig houd ik juist van stoere items, grovere materialen en rustige, sobere kleuren zoals grijs en taupe. Onze eetkamerstoelen zijn trouwens nog wel gecapitonneerd, maar die mogen blijven omdat ze zo mooi van kleur zijn en zo lekker zitten. Eigenlijk zijn mijn woonwensen drastisch veranderd toen ik kinderen kreeg. Sindsdien gaat mijn voorkeur steeds meer uit naar mooie, robuuste spullen.”

Femke’s stylingtips:


Door het gebruik van industriële materialen krijgt dit landelijke huis een robuuste twist. Dat zie je terug bij de hanglampen boven de eettafel, maar ook bij de gave fauteuils in de woonkamer.

Iedereen met jonge kinderen weet dat speelgoed vaak door het hele huis slingert en hoe fout dat kan zijn voor de uitstraling van je interieur. Stoere, leren zakken zijn een functionele en stylish verantwoorde oplossing om rommelig speelgoed een vast plekje te geven.

Een fake fur plaid en kussens zorgen voor een warme, comfortabele sfeer in huis.

Wanddecoratie in kleur en stijl van je huis maakt van een saaie, lege plek een eyecatcher. Kies daarbij voor veel variatie. Perfect in harmonie zijn hier bijvoorbeeld de hoorns, wandpanelen, wandplankjes en houtsnijwerken.

STORES in de buurt

Onze producten zijn te koop in de betere woon- en decoratie winkels.

Algemene voorwaarden
Privacy policy
Disclaimer

Zoek een winkel

ONLINE store

Onze producten zijn te koop in onze webshop.

Webshop
Scroll naar boven