• Header-nieuwsbriefTines.jpg
  • _6768Tines.jpg

Martine (57) en Jan-Peter (53) zijn sinds april dit jaar de trotse eigenaren van Brasserie Tines in Rotterdam-Noord, een hippe wijk in de Maasstad. Martine: “Rotterdam wordt gewoon steeds leuker, dat merken wij als horecaondernemers ook.” Het stel leerde elkaar veertien jaar geleden in Spanje kennen. Martine woonde daar destijds, maar kwam voor de liefde terug naar Nederland. De rol als gastvrouw is haar niet onbekend, ze organiseerde eerder graag feestjes en partijen. Jan-Peter werkte bij PTMD en was ook aandeelhouder. Martine kwam met het idee om een restaurant te openen, Jan-Peter was direct enthousiast.

Samen besloten ze om voor de laatste keer in hun professionele carrière een sprong in het diepe te wagen. Jan-Peter: “Als we zo’n grote stap zouden nemen, dan zouden we dat met zijn tweeën doen. Want een gloednieuwe horecazaak openen, dat doe je niet zomaar. Daar gaat al je tijd en energie in zitten.” Zo gezegd, zo gedaan en niet lang daarna zag Brasserie Tines het licht, hun eerste eigen horecazaak. Martine is het gezicht van de brasserie, Jan-Peter regelt de zaken achter de schermen.

Het duo woont nu nog in Hillegersberg, een wijk iets verderop. Binnenkort verhuizen ze naar een woning op een steenworp afstand van Tines. Martine: “Met Tines zijn we echt onderdeel van de buurt geworden. Dat is ook wat we graag wilden toen we ons hier vestigden. We krijgen regelmatig te horen dat de buurt vooruit is gegaan sinds onze komst. Kijk, zo’n opmerking maakt ons best een beetje trots.”

Voorheen zat er een tabakswinkel in het pand. Het pand was oud en niet goed onderhouden. Jan-Peter: “We hebben de ruimte volledig verbouwd, kregen de vrije hand van de eigenaar. Het enige wat is gebleven, was de verhoging in de vloer.” Die geeft nu aan waar de bar eindigt en het restaurant begint. De pui werd er uitgeramd met als resultaat een in het oog springende glazen zijwand. Ook de originele bakstenen muur binnen valt op. Martine: “Die kwamen we tijdens de verbouwing per toeval tegen. We wisten meteen dat die muur zo moest blijven.”

Brasserie Tines roept een huiskamergevoel op. Volgens de eigenaren is het een plek waar hun gasten zich al snel thuis voelen. Martine: “Onze gasten zijn een weerspiegeling van de buurt, heel divers dus. Omdat gezelligheid en comfort bij ons zo hoog in het vaandel staan, vinden we het belangrijk dat de stoelen lekker zitten en dat je de ruimte hebt aan de brede tafels. Zelfs als dat ten koste gaat van een efficiënte inrichting, onze brasserie is nu eenmaal niet zo groot. Maar we vinden het juist leuk als onze gasten hier uren blijven zitten.”

  • _6742Tines.jpg

Zo’n vijfendertig gasten kunnen aan tafel in het restaurantgedeelte. Aan de natuurstenen bar is er plek voor zes borrelende mensen. De troef is het terras, bij lekker weer kunnen er zeventig mensen genieten van de zon, een lunch, borrel of diner. Over de menukaart zegt Martine: “Die is toegankelijk en werelds. We hebben veel vaste klanten die we willen blijven verrassen. Daarom veranderen we het menu regelmatig en hebben we specialiteiten. We presenteren wat we lekker vinden, het liefst van lokale ondernemers zoals Slagerij Tol, Schmidt Zeevis en Man met Bril Koffie.”

Martine: “Ik wilde geen standaardinrichting met een industriële look die je vaak bij andere restaurants in Rotterdam ziet. Om een huiskamersfeer te creëren, gebruiken we warme kleuren. Onze inrichting is stijlvol en stoer met veel natuurlijke materialen zoals steen, hout en groen. Nou ja, natuurlijk… Het zijn prachtige kunstplanten van hoge kwaliteit, een investering waar we enorm blij mee zijn. Het ambachtswerk in de keuken wilden we terug laten komen in het interieur. Daarom past de collectie van PTMD zo goed bij ons, het is gemaakt met passie door vakmensen. Zo is de glazen wand met de hand gezet, zicht hierop zorgt voor een gevoel van ruimte. Wat ik ook zo mooi vind, is dat elk afzonderlijk onderdeel van het houtwerk in de tafels precies in elkaar past. Het zijn stukken die leven, die warmte en comfort bieden. Het interieur is belangrijk voor ons, het zorgt er deels voor dat wij onze gasten een fijne avond kunnen bezorgen.”

Stylingtips van Martine en Jan-Peter

Martine en Jan-Peter maken brasserie Tines gereed voor de komende kerstperiode. Dat betekent dat de bestaande decoratie een nieuwe uitstraling krijgt.

  • Zo worden de bloemen in de planten vervangen door kersttakken en -ballen. Dit kun je thuis natuurlijk ook doen.
  • In de hoek staat een ijzeren kerstboom die is opgeleukt met groen, mooie kerstballen en gezellige lichtjes. Handig als je niet echt groene vingers hebt.
  • Wees niet te zuinig met verlichting, hang ze in je zelfgemaakte kerstboom of voor het raam. Of gebruik het groen dat er al is, planten in huis of een boom voor de deur bijvoorbeeld. Zo zorg je voor een uitnodigende sfeer.
  • Kleuren als goud en brons werken goed in de wintermaanden. Zo kun je zelf een schaal maken met mooie kerstballen en -takken ertussen. Maak dit zo gek en zo groot als je zelf mooi vindt. 

.

STORES in de buurt

Onze producten zijn te koop in de betere woon- en decoratie winkels.

Algemene voorwaarden
Privacy policy
Disclaimer

Zoek een winkel

ONLINE store

Onze producten zijn te koop in onze webshop.

Webshop
Scroll naar boven